GÜLER YAPI İNŞAAT

Güler Yüzlü Yaşam Mimarı

HİÇBİR MALİYET, CANIN DEĞERİYLE ÖLÇÜLEMEZ . . .

Şirket sahipleri ve yöneticileri olarak geçmişten beri aile şirketleri bünyesinde müteahhitlik-yapsat işlerini takip ederek tecrübe kazanımları ile geçen süreç de biraz daha ileri yaşlarda eğitimler ve kurumsal alt yapı çalışmaları ile sektöre hazır hale gelmek için bilgi ve deneyim çalışmalarımızı tamamladık.

İnsana ve doğaya saygıyı temel ilke olarak benimseriz. Çalışanlarımıza, müşterilerimize, paydaşlarımıza ve faaliyet gösterdiğimiz ülkelerin milli ve ahlaki değerlerine saygı duyarız. Sosyal sorumluluk anlayışıyla hareket eder ve doğaya olan saygıyı önemli bir değer olarak kabul ederiz, çünkü dünyamızın geleceği için bu vazgeçilmezdir.

Şirket sahipleri ve yöneticileri olarak geçmişten beri aile şirketleri bünyesinde müteahhitlik-yapsat işlerini takip ederek tecrübe kazanımları ile geçen süreç de biraz daha ileri yaşlarda eğitimler ve kurumsal alt yapı çalışmaları ile sektöre hazır hale gelmek için bilgi ve deneyim çalışmalarımızı tamamladık. 2012 yılında kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Surtaş Kent Yapı olarak kaba inşaatlar, taahhüt ve yap-sat işleri başta olmak üzere inşaat sektörün ihtiyacına göre deneyimli personellerimizle karşılıklı güven ve şeffaflık ilkelerine bağlı kalarak ülkemizin konut ihtiyaçlarını karşılamak için özveri ile hizmet ettik.

Son yıllarda ülkemizin depreme dayanıklı olmayan ekonomik ömrünü doldurmuş binaların stoklarının artması ile birlikte, güvenli sağlam konutlar inşa etmek için Kentsel dönüşüm projeleri ile yerinde dönüşüme ağırlık vererek hizmet etmekteyiz.
Topluma ve çevreye duyarlı, kamu kurumlarına sorumluluk bilinci ile hareket etmeyi yol haritamızın önemli taşları olarak belirlemişiz.
Surtaş Kent Yapı olarak çözüm ortaklarımız ve deneyimli personellerimizle birlikte güvenli ve kaliteli yaşam alanları oluştururken hizmet verdiğimiz tüm taraflara karşı karşılıklı güven, doğru bilgilendirme ve şeffaf bir yöneyim anlayışımız ile paydaşlarımızla birlikte sektörümüzde gün geçtikçe büyümeye devam etmekteyiz.

Prensip . . .

İnsana ve doğaya saygıyı temel ilke olarak benimseriz. Çalışanlarımıza, müşterilerimize, paydaşlarımıza ve faaliyet gösterdiğimiz ülkelerin milli ve ahlaki değerlerine saygı duyarız. Sosyal sorumluluk anlayışıyla hareket eder ve doğaya olan saygıyı önemli bir değer olarak kabul ederiz, çünkü dünyamızın geleceği için bu vazgeçilmezdir.

  • Dürüstlük ve Adalet
  • Müşteri Odaklılığı
  • Bireye Saygı
  • İnovasyon
  • Birlikte Başarmak
  • Öncülük
  • Verimlilik​
  • Güvenliğiniz, Bizim Sorumluluğumuz

İNŞAAT YAPIM AŞAMALARI

Tüm resmi onay ve izinleri alınan Projesi ve Ruhsatı hazır olan bir inşaat çalışmasına başlamadan önce ilk yaptığımız şey; gereken, ekip ve ekipmanların genel ihtiyaçlarını karşılayacak alt yapıları oluşturmaktır. Bu doğrultuda ilgili şantiyeye Mühendis ve Şantiye ekipi görevlendirilmesi yapıldıktan sonra aşağıdaki aşamalar tamamlanır.

- Şantiyenizde kullanılmak üzere  bir wc yapılır.

- Ekiplerin ve işçilerin iş güvenlik kuralları gereği kullanacakları ekipmanları ve malzemeleri hazırlanır.

- Yeme içme için şantiyemizde bir mekân hazırlanır.

- Konaklama için mutlaka bir konteyner temin edilir.

- Tüm çalışacak olan personellerin sgk ve diğer resmi işlemlerini tamamlanır.

- Çevre temizliğine dikkat edilir.

- İş güvenlik kurallarına uygun olacak şekilde, çalışma alanını çevresi kapatılır.

Çizilen ve resmi kurumlarca onaylanan projenin, harita mühendisi ve koordinatları tarafından hafriyat aplikasyonu yapılmalıdır. Bu konuda yapılan tüm çalışmalar ve alınan ölçüler çok önemlidir. Yapılacak küçük bir hata, inşaat bitiminde iskân ve onay alınamamasına sebep olabilir.

Arazinin durumuna göre (eğim, kod, yan binalar vb.) inşaat sahasını ve çevresini güvenli alana dönüştürmek amacıyla resmi kurumların uygun gördüğü çap ve sayıda kazık çakılır.

Yapılan aplikasyon ölçümlerine göre bire bir kazı ve hafriyat işleri yapılır. Kazı esnasında haritacı desteği ile derinlik ve genişlik ölçülerine en hassas şekilde uyularak kazı yapılır. Arazinin durumuna göre kullanılacak olan iş makineleri seçilir. Çıkarılan moloz ve toprak anında belediyenin uygun gördüğü döküm sahalarına gönderilir.

Toplam mıcır kalınlığını en az 25 – 30 cm olarak hesaplanarak ilk kat mıcır kalınlığınız     7-8 cm olarak yapıldıktan sonra eğimi düzgün br şekilde verilmiş drenaj borularını döşenir. Drenaj bağlantı ve eklerini titizlikle yapılır ve drenaj boruları tıkanmasın diye kaliteli bir keçe ile sarılır. Döşenen borular projeye uygun bir şekilde ya temel içinde yada temel dışında oluşturulan ve temel kod seviyesinden daha aşağı kodda olan drenaj kuyusuna bağlanır. Drenajlar, yer altı sularının tahliyesi için çok önemlidir. Temel altında su birikmesi, ileride inşaatın temelden su almasına ve rutubet olmasına drenajlar engel olmaktadır. Bu yüzden her iş olduğu gibi, drenaj çalışmaları da çok önemlidir. Drenaj üzerine, en az 20 santimi tamamlayacak şekilde ikinci kat mıcır dökülür ve tesviyesi terazisinde yapılır. Mıcır ve drenaj çalışmaları, firmaların genellikle atladıkları, es geçtikleri veya önemsemediği işler arasındadır. Ancak unutmamak gerekirki alt yapı çalışmaları, bir kaba inşaatın kalitesini ve ömrünü derinden etkiler. Firma olarak en fazla önemsediğimiz ve dikkat kesildiğimiz konuların başında gelmektedir.

Mıcırın çevresine projesine uygun olarak en az 10 cm kalınlıkta olacak şekilde grebeton kalıbı çakılır. Nivo ile teraziye ve ölçüye alınmış kalıplar içine boşluksuz olarak grebeton dökülür. Dökülen grobeton, ustalar tarafından titizlikle mastarlanır ve izolasyona uygun pürüzsüz bir yüzey hazırlanır.

 Tüm zemin birinci sınıf  membran ile çift kat ve atlatmalı olacak şekilde yapıştırma sistemi ile bohçalanır. Membran su geçirmesin diye profesyonel ustalar tarafından özenli bir şekilde yapıştırılır. Membran yapıştırma ve bohçalama işi bittikten sonra, ortalama 5 cm kalınlığında izolasyon koruma betonu atılır. Koruma betonu atmadan önce betonun membrana zarar vermesini önlemek amacıyla kaliteli bir keçe sarılır.  Koruma betonu, radye temel demir işi imalatı sırasında membranı korumak ve yırtılmalara karşı bir önlem olarak atılır. 

Daha önceden belediye tarafından onaylanmış statik projesine uygun temel iç demirlerini döşemesi ve bağlantıları yapılır. Demilerin altına beton gitmesi amacıyla paspayları konulur. Tüm kolon-kiriş beton öncesi demir imalatlarını titizlikle yapılır. Elektrik topraklama işlemi yine projeye uygun bir şekilde yapılır. Tüm demir İmalatı bittikten sonra yine mekanik projeye uygun bir şekilde sıhhi tesisat boru döşemeleri yapılır, süzgeçler konur ve bağlantıları yapılır. Tüm bu aşamaların projeye uygun yapılması için saha mühendisimiz sürekli kontrol yapmaktadır. Kaba inşaat çok önemlidir ve inşaatımızın iskeletini oluşturur. Bu yüzden kullandığımız tüm malzemeler sağlam ve gereken ölçü ve miktarlardadır.  Tüm paspay, demir döşeme ve galvaniz şerit işlerimizin eksiksiz yapıldığından emin olmak için proje mühendisimiz, şantiye şefi ve yapı denetim görevlisi son bir kontrol yaparak beton onayı verir.

Çizilen ve onaylanan statik projesinde belirlenmiş olan beton sınıfı veya bir üst beton sınıfı temin edilir.  Bölgenin güçlü ve kaliteli santrallerinden temin edilen betona daha sonradan su katmadan veya bilinçsizce katkı maddeleri katmadan direkt olarak dökülür. Dökülen temel beton kalitesini arttırmak ve boşluksuz olması için mutlaka güçlü bir hava vibratörü bilinçli ve işinin ehli bir usta tarafından tutulur.

Betonda boşluk oluşmaması için beton atımı süresince vibratör dışında herhangi bir uygulama (demirleri sallamak veya kalıba çekiçle vurmak)  kullanılmaz. Hava vibratörü yapılan profesyonel beton döküm işlerinin vazgeçilmezidir. Beton atma işi yapılırken, gereken kaba düzeltme işleride peşinden yapılmalır. Mümkün olduğunca boşluksuz ve düz bir zemin elde edilmeye çalışılır.  Temel beton atımı sonrası yaklaşık 48 saat kuruma süresini beklenir. Bu süren esnasında temel üzerine mevsim koşullarına dikkate alınarak nemli keçe serilir. Sonrasında devam edecek olan aşağıdaki çalışmalar başlatılır.

Kolon ve Perdede kullanılacak olan kalıplar mümkün olduğunca temiz ve sağlam malzemeden seçilir. İnşaatın durumuna göre domino kalıp, çelik kalıp veya plyvood kullanılır. Projeye uygun bir şekilde haritacı yardımıyla tekrar işaretlenen perde ve kolon yerleri için öncelikle statik proje doğrultusunda demir imalatı yapılır akabininde sürekli olarak saha mühendisimiz tarafından kontrol edilen demir imalatının yapı denetim görevlileri onayından sonra temel ile perde arşından su sızmasını önlemek amacı ile temel ile perdenin birleşim noktasına boylu boyuna beton döküldüğü zaman şişen ve su geçişini engelleyen şişen bant uygulanır, devamında  kalıplar çakılır ve projede belirtilen sınıf beton dökülür. 

Perde betonu atıldıktan yaklaşık 48 saat sonra varsa perde üzerindeki çıkıntılar, beton parçaları temizlenir. Daha sonra  varsa delik ve dezenformasyonlar ile perde ve temel bağlantı noktaları kaliteli bir tamir harcı ile kapatılır. Perde ve temel bağlantı noktası pah yapılır. Bu işlemler yapıldıktan sonra kaliteli bir sürme İzolasyon malzemesi ile önce astar sürülür. Bu işlemden sonra m² ye yaklaşık 2 kg olacak şekilde bir kat bitüm-kauçuk esaslı sürme izolasyon (temelde yapılan bohçalama ile birleşecek şekilde) uygulanır. Bu uygulamadan sonra tamir harcı ile tamir edilen, pah yapılan yerler ile dönüşlere file yerleştirilir.

File yerleştirildikten sonra tekrar m² ye yaklaşık 2 kg olacak şekilde bir kat daha aynı malzemeden sürme yapılır. Yeterli görülmez ise bir kat daha sürülebilir. Sürme işlemi yapıldıktan yaklaşık 24 saat sonra işlem yapılan kısımlar 2- 3 cm lik XPS sert köpük ile ve kaliteli bir yapışkan aracılığı ile yapıştırılır. Son olarakta bu köpükler üzerine fondolin kapatılarak ilgili boşluklar dolgu yapılır. Dolguda genel olarak temel beton seviyesinde çakıl kullanılır. Eğer toprak altında kalacak kat sayısı birden fazla olacak ise bu uygulama tüm toprak altında kalacak katlar için aynı şekilde uygulanır.

Daha önceden belediye tarafından onaylanmış mimari ve  statik projesine uygun kalıp çakılma işlemi yapılır. Yine statik projeye uygun demir döşemesi ve bağlantıları yapılır. Demilerin altına beton gitmesi amacıyla paspayları konulur. Tüm kolon-kiriş beton öncesi demir imalatlarını titizlikle yapılıp kolon ve perde filizleri bırakılır. Tüm bunlar yapılırken mutlaka haritacı desteği alınır.  Elektrik borulama işlemi yine projeye uygun bir şekilde yapılır. Tüm demir İmalatı bittikten sonra yine mekanik projeye uygun bir şekilde sıhhi tesisat boru döşemeleri yapılır, süzgeçler konur ve bağlantıları yapılır. Tüm bu aşamaların projeye uygun yapılması için saha mühendisimiz sürekli kontrol yapmaktadır. Kaba inşaat  Tüm paspay, demir döşeme ve diğer işlemlerin eksiksiz yapıldığından emin olmak için proje mühendisimiz, şantiye şefi ve yapı denetim görevlisi son bir kontrol yaparak beton onayı verir. Yine temel atarken uygulanan yöntemler buradan uygulanarak aynı sınıf beton dökümü yapılır.

Tüm bu kolon ve tabliye atma işlemleri projedeki kat sayısına göre proje tamamlanana kadar devam ettirilir ve projenin karkas imalatı tamamlanır. 

Betonarme kargas imalatlarımız bittikten sonra duvar örme işlerimize başlanır. Şakül ile, sıva kalınlık payıda hesaplanarak duvar imalat ölçümüzü her cephede ayrı ayrı alınır. Bir bütünlük olması açısından, kaba inşaatın aynı ölçü üzerinde duvar ölçülerini yapılır. Daireler arasına gelen kısımlardaki duvarlar ses izolasyonu için çift tuğla arasına XPS yalıtım malzemesi kullanılarak imal edilir. Tüm katların iç ve dış duvarları örülerek imalat sonlandırılır.

Binamızın kaba imalatının son aşaması olup binanın ince iş için hazır hale getirilmesinin en son ve önemli aşamasıdır. Çatı binanın su almasını engellemek ve bundan sonra yapılacak imalat için önem taşımaktadır. Çatılarda birçok farklı uygulama yapılabilinir. Çatı imalatlarımız genel olarak çelik karkas üzeri kiremit uygulanması şeklindedir. Ancak yapılan binanın çatı tipine, bina maliklerinin isteklerine ve inşaat yapılan  bölgenin genel özelliklerine göre değişiklik göstermemektedir.

İskele Kurulması : Uygulama yapılacak olan cephelere tij, çelik dübel ve kelepçeler yardımı ile iş iskelesi kurulacak; iskele ile cephe arasında yeterli çalışma mesafesi sağlanacaktır. Bağlantı ankrajları mümkün olduğunca kör noktalara çakılacaktır. İŞ GÜVENLİKLİ İSKELE KURULACAKTIR.

Isı Yalıtım Levhalarının Yapıştırılması : Yapıştırıcı paket etiketlerinde belirtilen karışım oranlarında su ilave edilerek homojen bir karışım elde edilinceye kadar, tercihen matkap ucuna takılmış pervane ile karıştırılarak macun kıvamına getirilir ve yüzeyinin düzgünlüğüne bağlı olarak levha yapıştırma işlemi için aşağıdaki yöntemler kullanılır. Uygulama yüzeyi mastarında ise; yapıştırıcı taraklı mala ile Isı Yalıtım levhasının bütün yüzeyini kaplayacak şekilde sürülür. Yüzeyde kaçıklıklar var ise Yapıştırıcı, Isı yalıtım levhası kenarları boyunca çerçeve oluşturacak şekilde ve levhanın ortasında noktasal olarak uygulanır. Yapıştırma işlemi sonrasında yapıştırıcının duvar ve ısı yalıtım levhası yüzeyinin en az % 40’ ını kaplaması gereklidir. Yüzeydeki eğrilikler maksimum 1,5-2 cm’ e kadar ekstra yapıştırıcı kullanılarak düzeltilebilir. Dış cephe ısı yalıtım sistemlerinin cephe düzeltme işlemi olmadığına dikkat edilmelidir. Döşeme işlemi 3 m uzunluğunda mastar kullanılarak kontrol edilecek ve cephedeki kaçıklıklar minimum seviyeye indirilmeye çalışılacaktır. Yapıştırıcı sürülmüş levhalar, aralarında boşluk kalmayacak şekilde ve şaşırtmalı olarak duvar yüzeyine yapıştırılır. Yapıların köşelerinde ise farklı yönden gelen levha kenarları yine şaşırtmalı olarak uygulanmalıdır. Yapıştırma işleminden sonra, levhalar arasında yapıştırıcı gelmemesine ve boşluk kalmamasına özen gösterilmelidir. Yine de boşluk kalması durumunda aynı levhadan kesilecek malzeme ile bu boşluklar kapatılmalıdır.Isı yalıtım levhalarının dübellenmesi:Levhaların mekanik tespiti amacıyla dübelleme işlemine ısı yalıtım levhalarının yüzeye yapıştırılmasından sonra gerekli kuruma süresi beklenerek başlanmalıdır. Dübellerin tespiti için duvar ve levha matkapla delinir. Isı yalıtımı yapılacak duvar yüzeyine göre seçilen dübeller, tüm levha köşelerine ve bir adet levha ortasına olmak üzere m²’ ye 6 adet gelecek şekilde yerleştirilir ve çivileri çakılır. Dübel sayısı bina yüksekliğine ve yapının rüzgâr alma durumuna göre arttırılacaktır.Dübel yerleri altta yapıştırıcı sürülmüş noktalara denk getirilmelidir. Düzgün bir yüzey elde edebilmek için, dübel kafaları yalıtım levhası yüzeyi ile aynı seviyede olacak şekilde monte edilmelidir. Kullanılacak dübel ve açılacak deliğin derinlik seçimi, uygulanacak yüzeye uygun olarak ayarlanmakla birlikte 4 cm’ in altında olmamalıdır.

TOP